1969
Nico Rousseau begint in de kelder van zijn woonhuis in Sittard met het handmatig produceren van de inmiddels befaamde pindarotsjes. Zijn echtgenote Wies verkoopt ze in een winkeltje aan huis.
1972
Het pand Courage in Overhoven wordt betrokken. Naast de pindarotsjes worden onze truffels geïntroduceerd. Het zijn de voorlopers van vele andere lekkernijen. Meer producten betekent uiteindelijk ook dat er opnieuw meer ruimte moet komen.
1978
Een gerenoveerde schuur aan de Abraham Kuijperstraat 2 in Overhoven huisvest het nieuwe atelier. De bijbehorende winkel van Nico en Wies Rousseau wordt een drukbezochte locatie.
1994
Het huidige atelier met winkelpand Langs de Hey 11 in Sittard wordt in gebruik genomen. Eindelijk is het atelier met magazijn van 1500 m2 en de winkel met inpakafdeling van nog eens 250 m2 is groot genoeg om de vele liefhebbers het hele jaar door van Rousseau Chocolade te kunnen voorzien.