Geschiedenis

Rousseau Chocolade is een ambachtelijk familiebedrijf en maakt al meer dan 55 jaar de allerlekkerste chocolade. We nemen je mee door onze tijdlijn.

1969
Nico Rousseau begint in de kelder van zijn woonhuis in Sittard met het handmatig produceren van de inmiddels befaamde pindarotsjes. Zijn echtgenote Wies verkoopt ze in een winkeltje aan huis.

1972
Het pand Courage in Overhoven wordt betrokken. Naast de pindarotsjes worden onze truffels geïntroduceerd. Het zijn de voorlopers van vele andere lekkernijen. Meer producten betekent uiteindelijk ook dat er opnieuw meer ruimte moet komen.

1978
Een gerenoveerde schuur aan de Abraham Kuijperstraat 2 in Overhoven huisvest het nieuwe atelier. De bijbehorende winkel van Nico en Wies Rousseau wordt een drukbezochte locatie.

1994
Het huidige atelier met winkelpand Langs de Hey 11 in Sittard wordt in gebruik genomen. Eindelijk is het atelier met magazijn van 1500 m2 en de winkel met inpakafdeling van nog eens 250 m2 is groot genoeg om de vele liefhebbers het hele jaar door van Rousseau Chocolade te kunnen voorzien.

1997
Na het overlijden van Nico Rousseau neemt zijn zoon Guido de leiding van het bedrijf over.
Dan ontstaan ook plannen voor uitbreiding naar meerdere winkels. In 1999 komen Landgraaf en Roermond erbij.

2007
Samen met compagnon Paul Diepstraten gaat Guido Rousseau voor de continuïteit in kwaliteit en groei van het mooie familiebedrijf. Het franchiseconcept doet zijn intrede in 2010 met winkels in Geleen, Weert, Heerlen, Echt, Stein, Panningen, Gulpen, Maastricht Centrum, Beek en Düsseldorf. Daarnaast de 8 eigen winkels in Sittard (fabriekswinkel) en Sittard Centrum, Venlo, Venray en Maastricht Brusselse Poort. In 2015 komt daar een eerste Brabantse vestiging bij, in Someren.

2019-heden
Rousseau Chocolade viert haar 50-jarig bestaan. Verdere uitbreiding krijgt vorm in de jaren die volgen met winkels in Brunssum, Kerkrade, Eijsden, Maastricht Centrum, Weert, Geldrop, Veldhoven en Boxmeer. In 2022 volgt een winkel in Den Bosch, in 2023 in Born, Oirschot en Sint Oedenrode en in 2024 in Klundert, Best, Oss, Roosendaal en Capelle aan de IJssel.
Met een standaard assortiment van 95 chocolade-artikelen en nog zo’n 80 seizoensproducten is het aanbod zeer compleet. De leiding wil blijven groeien en zet in op uitbreiding, in Brabant en de rest van Nederland.

De video die werd gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Rousseau
Back to top